יום חמישי, 7 באפריל 2016

אחסנת שמן זית
גורם משמעותי בקביעת איכות שמן הזית: האחסנה.
כמו כול מוצר טבעי יש צורך לשמור על תנאי אחסון נאותים
  • אין לשים את שמן הזית באור.
  • אין לשים את שמן הזית בחום.
  • אין לחשוף אותו לשמש.
  • יש להקפיד על אריזה אטומה.
  • אין לפתוח ולסגור את האריזה הגדולה כול 5 דקות .
  • שמן הזית צריך להיות במקום אפל וצונן.
מי שלא מקפיד על תנאים אלו יפגע בשמן הזית שלו, החומציות תעלה עד כדי היותו בלתי ראוי למאכל, ולעתים אף רעיל.
אחת הבעיות עם שמן הזית שמוכרים בסופרמרקטים היא תנאי האחסון.
לוקחים שמן שיוצר בספרד/איטליה/יוון מבאים אותו לארץ ולך תדע איפה הוא היה ומה הוא עבר....
אפילו אם ארזו אותו ברמת איכות של "כתית מעולה", ההובלה בתנאים ירודים פוגעת באופן הרסני באיכות השמן , נדמיין מה עובר על השמן כאשר הוא נמצא במכולה ימית שבוע -שבועיים בטמפרטורה של 70' מעלות ,......  ונראה לכם שהיבואן שהתקלקל לו השמן שהוא הביא במיטב כספו  יזרוק אותו ??????  האם מישהו בדק את אחוז החומציות שיש בבקבוק בעת המכירה?????  
  "ודאי לחכימה ברמיזה".

 וכמו שאמרתי : חשוב לדעת ממי קונים ומה קונים.

אלון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה