יום שני, 18 באפריל 2016

מנזולינו
המנזולינו הוא זן שמקורו בספרד משם התגלגל לקליפורניה ארה"ב ולכול העולם
בחו"ל משמש לשמן ולמאכל ובדגש בכרמי קליפורניה שם הוא הזן המוביל ביצור השמן, יש לו טעם עדין וזקוק למים.
בישראל מככב בכול קופסאות השימורים ולמעשה בעיקר הולך לכבישה כיוון שגודלו הבינוני מאפשר זאת. ואת השארית שלא נקלטת בתעשיית השימורים מגיעה לתחום שמן הזית.
למעשה לא מגדלים בישראל מנזולינו לשמן זית.
העץ זקוק לכמויות נדיבות של מים ורגיש למחלות ולזבוב הזית ולכן מטופל באינטנסיביות כנגד הזבוב. אם זה בריסוסים או בשיטות אורגניות למיניהן.

ניתן למצוא אותו בהרבה גינות נוי , ובעיקר בגינות שהביאו עץ בוגר שנעקר מכרם בוגר (העתיקו) , העץ נקלט ברוב המקרים ובתנאי ששותלים אותו בצורה נכונה (הסברנו בעבר בור גדול עם הרבה אדמה למטה ומכוסה היטב לאחר ש"שולד " ) .

המנזולינו כיכב בעבר (30- 40 שנה לאחור) ברוב הכרמים בהתיישבות העובדת , כיום הולך ונעלם מהכרמים ולמעשה מוחלף בזנים אחרים אם זה לשמן או למאכל.

אלון

ניתן לרכוש זמן זית כתית מעולה בשיווק עד בית הלקוח 052-2369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה