רגע לפני המסיק
השבוע מתחילים למסוק, ואנחנו נמצאים ממש רגע לפני, אז אך נערכים למשימה החשובה ביותר בגידול הזיתים.:
כבר דיברנו רבות על ההשחרה של הפרי, עיתוי נכון של המסיק קורה כאשר הפרי חציו שחור וחציו ירוק. וכרגע אנחנו כבר שם, כאשר הזן הסורי ימסק ראשון , משום מה הסורי מקדים את זן הברנע השנה.
תכולת המים בפרי צריכה להיות בערך 50% יותר מידי לא טוב ופחות מידי לא טוב , הדבר משפיע על תהליך האצירה על איכות השמן והטעמים שלו.
בחירת בית בד:
צריך לבחור בית בד מתאים, שיש לו ציוד מתאים, ידע מקצועי והכי חשוב שבית הבד נקי.
קליטת הזיתים בבית הבד |
הכנת ציוד המסיק :
בודקים את הציוד , מתקנים את הגנרטורים המנערות , רוכשים יריעות חדשות, מארגנים דולבים, משאית להובלה . והכי חשוב פועלים.
חלק מהשמן מוכנס לחביות גדולות (600 ליטר) ועובר תהליך שיקוע, המוצקים שוקעים לתחתית החבית ומנוקזים משם החוצה.
לאחר תהליך השיקוע יוכנס השמן לפחים של 5 ליטר לשיווק כאשר הוא צלול ונקי מגפת.
אנחנו עושים את המיטב שהלקוחות שלנו יקבלו שמן איכותי וטעים.
שתהיה שנה מוצלחת.
אלון קמינקר
0522369955
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה