יום שישי, 3 בנובמבר 2017

רגע לפני המסיק
השבוע מתחילים למסוק, ואנחנו נמצאים ממש רגע לפני, אז אך נערכים למשימה החשובה ביותר בגידול הזיתים.:

כבר דיברנו רבות על ההשחרה של הפרי, עיתוי נכון של המסיק קורה כאשר הפרי חציו שחור וחציו ירוק. וכרגע אנחנו כבר שם, כאשר הזן הסורי ימסק ראשון , משום מה הסורי מקדים את זן הברנע השנה.

תכולת המים בפרי צריכה להיות בערך 50% יותר מידי לא טוב ופחות מידי לא טוב , הדבר משפיע על תהליך האצירה  על איכות השמן והטעמים שלו.  

בחירת בית בד:
צריך לבחור בית בד מתאים, שיש לו ציוד מתאים, ידע מקצועי והכי חשוב שבית הבד נקי.

קליטת הזיתים בבית הבד 


הכנת ציוד המסיק : 
בודקים את הציוד , מתקנים את הגנרטורים המנערות , רוכשים יריעות חדשות, מארגנים דולבים, משאית להובלה . והכי חשוב פועלים.

חלק מהשמן מוכנס לחביות גדולות (600 ליטר) ועובר תהליך שיקוע, המוצקים שוקעים לתחתית החבית ומנוקזים משם החוצה.

לאחר תהליך השיקוע יוכנס השמן לפחים של 5 ליטר לשיווק כאשר הוא צלול ונקי מגפת.

אנחנו עושים את המיטב שהלקוחות שלנו יקבלו שמן איכותי וטעים.

שתהיה שנה מוצלחת.

אלון   קמינקר
0522369955




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה