יום רביעי, 29 בנובמבר 2017

שיקוע

לאחר שהשמן נאצר בבית הבד, השמן מובל אחר כבוד לאחסון  במחסן, המחסן חייב להיות קריר ואפל, ללא כניסה של שמש.

חלק מהשמן שנאצר בבית הבד נשמר בג'ריקנים כפי שהוא יצא מהמכונות , וחלק אחר מוכנס לחביות לשיקוע.

התהליך בבית הבד ממצב של זיתים למצב של שמן מורכב .
בתחילה הזיתים מנוקים מעלים ומלכלוך, לאחר מכן נשטפים . מרוסקים ומכנסים לערבול.
לאחר כשעה במערבל העיסה (רסק הזיתים) מוכנס לדיקנטר , מכונה שמפרידה בן המוצקים (גפת) לנוזלים ( מוהל). הגפת מוצא מהתהליך ומשמש לבערה, והנוזלים עוברים לצ'פרטור (צנטרפוגה) שבו מופרדים המים מהשמן , ומשם לג'רקינים.

בתאוריה זה נראה ברור וחלק  , בפועל התהליך אינו מושלם, כיוון שבשמן נשארות שאריות של מוצקים ומים. כאשר רוכשים ג'רקן של 18 ליטרים יודעים שבסוף יש את שאריות הגפת , כיוון שהשיקוע נעשה בג'ריקן.

במכל השיקוע מוכנס השמן לחבית גדולה של 400-700 ליטר. ושם המוצקים שוקעים לתחתית ואילו השמן נשאר למעלה, אנו מקבלים שמן צלול ובתחתית החבית את הגפת.

לאחר כשלושה ארבעה שבועות הגפת שוקע למטה ואילו השמן נשאר למעלה (עניין של משקל סגולי). 
בתחתית חביות השיקוע  יש ברז שמימנו מנקזים את המשקעים, ממתינים עד אשר יוצא שמן נקי .

לאחר מכן נארז השמן באריזות ומוכן למכירה.
תהליך השיקוע בעיצומו וכנראה יסתיים בסוף השבוע הזה, אנו הכנסנו את השמן לשיקוע לפני כשבועיים וחצי.

השנה אנו נמכור את השמן שלנו באריזות של 2 ליטרים 5 ליטרים ו 18 ליטר.
ניתן להזמין בדוא"ל kaminkera@walla.com או בטלפון  0522369955

אלון קמינקר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה