יום שלישי, 14 בנובמבר 2017

בבית הבד

השנה היא שנה מיוחדת , היבול בכרמי הזיתים גבוהה מאוד, בתי הבד עמוסים לעייפה ,עובדים 24/7, בעלי בתי הבד והמפעילים קורסים , הם לא זוכרים מתי הם היו בבית, אתה רואה אותם ללא שנה ואוכלים במהירות ובעמידה .
שקי פרי בכול מקום

אנחנו מגיעים לבתי הבד ורואים שקים בכול מקום , ערימות של שקים ורשימת המתנה מכאן ועד אחר כך לעיבוד הזיתים ואצירתם לשמן .

בנוסף לכמות הגדולה של הפרי יש אחוז שמן גבוהה מאוד, מזמן לא ראיתי כול כך הרבה שמן בעיסה.

בתהליך אצירת השמן לאחר ריסוק הפרי , מוכנסת העיסה למערבל וממתינה שם כשעה , בזמן זה מתגבש השמן ואז מתחיל לצוף למעלה, רואים שלולית של שמן צפה מעל העיסה .
שלולית של שמן זית במערבל



השנה הדבר נראה בצורה חריגה , מיד לאחר הריסוק נוצרות השלוליות של השמן .
השמן יוצא מהמכונות לאריזה ואיחסון

וכמובן איכות השמן השנה מעולה.


אלון קמינקר
 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה