בבית הבד
השנה היא שנה מיוחדת , היבול בכרמי הזיתים גבוהה מאוד, בתי הבד עמוסים לעייפה ,עובדים 24/7, בעלי בתי הבד והמפעילים קורסים , הם לא זוכרים מתי הם היו בבית, אתה רואה אותם ללא שנה ואוכלים במהירות ובעמידה .
אנחנו מגיעים לבתי הבד ורואים שקים בכול מקום , ערימות של שקים ורשימת המתנה מכאן ועד אחר כך לעיבוד הזיתים ואצירתם לשמן .
בנוסף לכמות הגדולה של הפרי יש אחוז שמן גבוהה מאוד, מזמן לא ראיתי כול כך הרבה שמן בעיסה.
בתהליך אצירת השמן לאחר ריסוק הפרי , מוכנסת העיסה למערבל וממתינה שם כשעה , בזמן זה מתגבש השמן ואז מתחיל לצוף למעלה, רואים שלולית של שמן צפה מעל העיסה .
שלולית של שמן זית במערבל |
השנה הדבר נראה בצורה חריגה , מיד לאחר הריסוק נוצרות השלוליות של השמן .
וכמובן איכות השמן השנה מעולה.
אלון קמינקר
0522369955
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה