יום ראשון, 26 בנובמבר 2017

זית למאכל

הזית בניגוד לכול הפרות  אינו ניתן למאכל כפי שהוא נמסק/נקטף, אין פרי שאני מכיר שדורש עיבוד נוסף בטרם אכילה, ניתן לאכול את כול הפרות כשהם במצב טבעי כמו שנקטפו מהעץ גם אם לחלקם צריך להמתין להתרככות כמו האבוקדו.

הזית לעומתם דורש עיבוד, דרך אחת היא הפקת השמן שבלוג זה עוסק בנושא רבות, והדרך השנייה הינה כיבוש, הוצאת הנוזלים המרים מהפרי והכנתו לאכילה.

אך כובשים זיתים:
יש מליון ואחת דרכים לכבוש זיתים, כול אזור ומנהגיו כול אזור ודרכיו
החל מהמלחה של זית שחור ובשל, דרך השריה במים עם מלח , דרך סודה קאוסטית ועד השריה ביין את זיתי ה "קלמטה" היוונים.

בזמן המסיק של הזיתים מזן סורי אני לוקח דלי מלא בזיתים , שנמצאים במצב של חצי שחור חצי ירוק ,משרה אותם במים ומחליף מדי יום את המים.
לאחר כשבוע עד עשרה ימים מכניס את הזיתים לצנצנות .בתוך הצנצנת אני מכניס חצי לימון, פלפל חריף חתוך לשניים ומוסיף מים עם מלח.
צנצנת זיתים

ריכוז המים במלח נמדד בעזרת "ביצה צפה", שמים מלח ומים בקערה ושמים גם ביצה , (שהתרנגולת הטילה), אם הביצה נמצאת בתחתית ה קערה יש להוסיף מלח ע"מ לקבל את הריכוז הנכון. אם הביצה צפה למעלה נדרש להוסיף מים וכאשר הביצה נמצאת באמצע , לא צפה ולא שוקעת , יודעים שזה הריכוז הנכון.

ניתן לשים בשמש לזירוז התהליך

ניתן לשים את הצנצנות בשמש ע"מ לזרז את התהליך, ניתן לשבור את הזיתים בעזרת פטיש וגם זו דרך לזירוז התהליך.

בתאבון 

ניתן להזמין שמן זית ממסיק סתיו 2017 בטלפון 0522369955

אלון קמינקר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה