יום שישי, 10 בנובמבר 2017

סדר יום בזמן המסיק
המסיק זו תקופה לחוצה .צריך להספיק וצריך למהר והכול צריך להיות בזמן , והנה סדר היום שלי:

קמים בבוקר ב 0415 ואז ההתארגנות האישית. יוצאים מהבית ב 0515 . מעמיס את ציוד המסיק על העגלה ונוסע לחלקה שנמסקת באותו יום.

ב0545 מגיעים הפועלים ,שותים קפה (אך לא) ומתחילים למסוק, פורשים את היריעות, מחברים את המכשירים לגנרטורים , מניעים את הגנרטורים , מתקנים תקלות ולוקח כ חצי שעה עד שהמעירכת "מנגנת".

עולה על הטרקטור ומכניס מכלים לכרם ומקרב אותם ליריעות על פי קצב ההתקדמות של העובדים , מעת לעת מתקן תקלות של המכונות או הגנרטורים. 
ב0900 הפסקה.
ב0920 ממשיכים למסוק עד 1145 . מסתיים יום העבודה של הפועלים.

המשאית מגיעה ןמעמיסים את המכלים עם הזיתים עליה בדרכה לבית הבד.

במקביל מחזירים את המכונות לכשירות מעבירים את היריעות לחלקה שנמסוק מחר ונוסעים לבית הבד.

בערך ב1330 מגיעים לבית הבד העמוס בפרי קטוף.

בערך ב1400 מתחילים לאצור את השמן שלנו, קצב המכונות בערך 2 טון פרי בשעה, משמעו שזמן הכנסת הפרי הוא כשעתיים שלוש ולפעמים יותר. תהליך האצירה לוקח יותר משעה  כך שאנחנו נמצאים בבית הבד כ3-4 שעות.

מעמסים את השמן ומגיעים הביתה.

בבית פורקים את השמן למחסן רושמים ונערכים ליום הבא , משלימים את ההכנות כגון העברת מכלים  לשטח שימסק למחרת.

וכך יום ועוד יום ועוד יום עד שיגמר המסיק.

מזל שאנחנו נחים בשישי ושבת

מחר מתחילים למסוק ברנע


אלון     קמינקר
05223699554


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה