לקראת הסוף
סוף המסיק באופק, מדובר בתקופה אינטנסיבית שבה לא ישנים לא אוכלים וכול הזמן עייפים והנה כבר נגמרת.
נשארו עוד מספר ימי מסיק בודדים ואני כבר מסיים.
לאחר אצירת השמן מגיעים הביתה והשמן נכנס לאחסון, חלקו מוכנס לחביות גדולות של 400-600 ליטר לשיקוע וחלקו נשאר במכלים וממתין ללקוחות שירכשו אותו.
השמן שיוצא מהמכונות אינו צלול ואינו נראה כמו שמן , למעשה מדובר ב"מיץ זיתים" שהופרדו מימנו המים, נדרשים כשבועיים שלושה עד שהשמן מתגבש לצורתו המוכרת לנו , מקבל את הצלילות המתבקשת ומוכן לשימוש.
השמן יוצא מהמכונות לאריזה |
השמן שהוכנס לחביות עובר תהליך של שיקוע, במהלך אצירת השמן למרות כול תהליכי ההפרדה עדיין נשארת גפת (החלק המוצק של הזית) בשמן, בזמן שהשמן מתגבש לצורתו הסופית ,הגפת שוקע למטה (עניין של משקל סגולי), בחביות השיקוע מותקן ברז שמימנו מנוקז הגפת , ולכן כאשר רוכשים אריזה של 5 ליטרים מקבלים שמן צלול אף בתחתית ואילו כאשר רוכשים אריזה של 18 ליטרים(שלא עוברת שיקוע אלה ישר מהברז) בתחתית תישאר מעט גפת.
השנה אנו נמכר את השמן שלנו באריזות של 18 ליטרים, באריזה של 5 ליטרים ובאריזה של 2 ליטרים, ניתן להירשם כבר עכשיו (כפי שעשו רבים מהלקוחות הוותיקים שלנו) להספקה של שמן חדש וטרי אשר יסופק בעוד כשבועיים .
ניתן להירשם בדוא"ל:
kaminkera@walla.com
או בטלפון 0522369955
אתם מוזמנים ליהנות מהשמן שלנו
אלון קמינקר
0522369955
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה