יום חמישי, 30 ביוני 2016

 אך בודקים שמן זית?

אנחנו כול הזמן מדברים על איכות שמן הזית .
חומציות, זנים, איכות, אבל איך בן אדם שלא מצויד במעבדה יכול לדעת מה טיב השמן שבידו?

המבחן הראשון של שמן הזית הוא מבחן הריח, גם טועמי שמן מקצועיים בודקים את ריחו של השמן .
שמן זית איכותי מריח טוב, יש לו ריח של פרות, של עשב, של פריחה. אם הריח הוא של חומסייה  או של פלאפליה אז השמן לא טוב.

 אם השמן עובר את מבחן ניתן לעבור למבחן הבא מבחן הטעם:
מה בודקים?
אם אין טעמי לוואי, של מתכת של חומציות, של ישן.
 לשמן יש חריפות ומרירות טבעיים (תלוי בזנים) את החריפות מרגישים בלשון ואת המרירות בגרון.

בדיקה נוספת היא בדיקת קפיאה, שמן הזית במקרר בטמפרטורה של 4-5 מעלות קופא ונהיה צמיגי/קרח , אם הכן הוא קופא סימן שזה שמן לא מעורבב, (למעט הזן "פישולין מרוקאי" (יש זן כזה) שהוא לא קופא בטמפרטורת המקרר).

בדיקה מקצועית שנעשת בתחרויות מתבצעת בשלבים הבאים.

בכוס כחולה  מכוסה מוזגים שמן זית.
בטמפרטורה של 28 מעלות 
ממתינים ואז מריחים ונותנים ציון.(נכשל  לריח פסול) או ציון על איכות הריח.
אם השמן נכשל במבחן הריח אזי לא ממשיכים לשלב הבא.

לאחר מכן בודקים את הטעם (נכשל לטעמי לוואי). או ציון ותיאור למרכיבי הטעם (פרותי , עשבוני, מרירות וחריפות).

השמנים נבדקים ללא "מותג" ומקבלים שם שהוא מספר ואותיות לועזיות.

אלון קמינקר

ניתן להזמין שמן זית כתית מעולה בשיווק עד בית הלקוח 0522369955


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה