יום שבת, 2 ביולי 2016

שמן זית במסעדות

יש איזה נוהג במסעדות שמכבדות את עצמן לשים שמן זית בכד על השולחן, והיה והאורח רוצה לתבל את הסלט שלו בשמן זית, יוכל להוסיף מן הכד/כלי  שעל השולחן.
לכאורה דבר יפה אבל:

בשביל שנוכל לתבל באמת כמו שצריך עם שמן זית צריך, להקפיד על כמה כללים.
  1. המכל/הכד/הכלי  חייב להיות סגור.
  2. יש להחליף את כול השמן אחת ליומיים/שלושה.
  3. יש לשטוף את הכלי היטב במים רותחים וסבון כול כמה ימים.
כול זה נועד שהשמן לא יתחמצן, שהחומציות לא תעלה בו, מה שקורה כאשר הכלי נשאר פתוח והשמן חשוף לאוויר.
רוב המסעדות לא עושות את  זה , ובפועל מעת לעת מוסיפות שמן זית לכלי . כך שבסופו של יום אנחנו מקבלים שמן גרוע שבמו ידנו אנו מוזגים לסלט שאנחנו אוכלים.
עד כמה גרוע?
לעתים עד כדי רעיל, שמן בחומציות גבוהה מאוד יכול להיות רעיל, (מה שנקרה שמן למאור).
יתכן שהשמן שנמזג לכלי היה בתחילה איכותי ,אבל כאשר לא נוהגים לפי הכללים הללו אנו פוגמים בשמן ואף יתכן שהשמן יהיה רעיל.

בפעם הבאה כאשר אתם יושבים במסעדה תבדקו איזה שמן שמו לכם על השולחן, תריחו אותו, ואם הוא עובר לכם את מבחן הריח תטעמו אותו , ואם הוא עובר גם את המבחן הזה, תתבלו אתו את הסלט.
לעתים הכי פשוט שתבקשו מהמלצר להביא את הבקבוק ישירות מהמטבח .

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה בהספקה עד בית הלקוח 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה