יום שני, 4 ביולי 2016

משתלה

נכנסתי למשתלת פרחים במגזר, ומה אני רואה על השולחן?

מכל של שמן זית עם משהו כמו 50-60 ליטר, ושלט המציע למכירה שמן זית.
ואך מתבצעת המכירה?
הקונה ממלא בקבוק של שמן מברז המותקן בתחתית המכל.

וחשבתי לעצמי אך הם יודעים להרוס הכול.
נניח שהשמן שהוכנס מראש היה איכותי, ברגע שהוא מוכנס למכל שאינו אטום,  ברגע שממלאים בקבוק , נכנס במקומו אוויר , החמצן שבאוויר מתרכב עם השמן ונוצרת חומצה .

למעשה כאשר אנחנו שמים את השמן כשהוא חשוף לאוויר , השמן מתחמצן עם החמצן שבאוויר , והחומציות בשמן עולה, ככול שהחומציות עולה כך איכות השמן יורדת. אם השמן היה בתחילת הדרך "כתית מעולה" , ירד ל"כתית" , ואם התהליך יימשך ירד לדרגת שמן "זך" ולבסוף לדרגת "שמן למאור" שזה שמן גרוע עד כדי רעיל.

ולכן חשוב לאחסן את השמן בתנאים הולמים כאשר המכל אטום, לא לפתוח מכל האחסון כול יום ולהעביר שמן לבקבוק.

ולכן השנה התחלנו לשווק שמן באריזות של 5 ליטרים וזאת על מנת לצמצם את החשיפה של השמן לאוויר והחמצן. ובכך לשמור על איכות השמן שאנו משווקים.



אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה בשיווק עד בית הלקוח 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה