יום ראשון, 24 ביוני 2018

בתי בד 4

כבר סיפרנו שהשנה ההינו ב 3 בתי בד אז זה השלישי.

הגעתי לבית בד בכפר ערבה , בית בד חדיש , נקי עם שני קווי אצירה של 3 טון שעה.
שופכים את הפרי לבור , לאחר השטיפה אין עלים בין הזיתים , המרסקת מוציאה עיסה מצוינת וחלקה, בערבול העיסה נמצאת כשעה ומיד ברצף להפרדה ולאצירה.

בית בד מודרני , אמין , נקי , מקצועי, אהבתי.
 ושם אצרתי את מרבית שמן הזית השנה, שמן הזית שאתם קהל הלקחות נהנים ורוכשים בהמוניכם.

בית הבד משפיע רבות על איכות שמן הזית ויש דברים ברורים שצריך להקפיד עליהם.

בית בד נקי

והכי חשוב בית בד נקי.

קצב הפקת השמן צריך להיות כזה שמרגע כניסת הזיתים לשטיפה ועד סיום הדריסה צריכה לעבור שעה, אם אתה מביא בכול פעם טון זיתים אז אתה צריך בית בד שעובד בהספק של טון שעה, אם אתה מביא חצי טון אז בית הבד צריך להיות בהספק של חצי טון שעה זיתים.

ישנם הספקים שונים לבתי הבד החל מ200 ק"ג שעה ועד 8 טון בשעה.

קצב הדיקנטור "המפריד" בן הגפת (החלק המוצק בעיסה) למוהל (החלק הנוזלי) צריך להיות מותאם לקצב הריסוק, המרסקת צריכה להיות יותר מהירה מהדיקנטור. אחרת זמן הערבול יהיה קצר יותר.

וכמובן מפעילים מיקצועיים.

שנה הבאה אני אהיה שוב בערבה.

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה