יום שבת, 10 בדצמבר 2016

שיקוע

היום נדבר על  שיקוע, הפעולה שאותה אנחנו עושים היום.

המילה שיקוע מקורה במילה משקע, אותו חומר מוצק הנמצא בשמן הזית  ובמקרה שלנו מדובר בגפת.

תוך כדי תהליך היצור של שמן הזית, מופרדים המוצקים (גפת) מהנוזל (מוהל) אבל ההפרדה/ הסינון אינו בכול מאת האחוזים , ותמיד נשאר איזה שהו משקע בתוך שמן הזית הצלול. ולכן אנחנו עושים שיקוע.

שמן הזית יוצא מבית הבד באריזות של 18 ליטר שאותן אנחנו מוכרים כפי שיצאו מבית הבד , ובתוכן כמות מסויימת של מוצק (גפת). חלק מאותן מכלים אנחנו מוזגים לתוך חבית ענקית של 700 ליטר בערך וממתינים . המתנה של כחודש, בזמן ההמתנה המוצקים שוקעים לתחתית החבית בגלל משקלם הסגולי הגבוה ממשקלו הסגולי של השמן.
לאחר ההמתנה ולאחר בדיקה שהכן כול המשקעים למטה. מוצאים מהברז המותקן בתחתית החבית את המוצקים. ולאחר מכן מתחילים למזוג את השמן הצלול לפחים של 5 ליטרים שאותם אתם כבר מכירים. וחלק גדול מקהל הקוראים כבר רכש.

חשוב לזכור שהשיקוע קורה גם באריזות של ה 18 ליטרים, והמוצקים הכן מצטברים בתחתית אך לא ניתן להוציאם ולכן כאשר מסיימים את האריזה יש מעט מוצק למטה.
צריך לזכור שהמוצק הוא לא יותר מאשר זיתים מרוסקים, ואין איזה שהו חשש מכך.

החל מהשבוע מי שירכוש אריזות של 5 ליטרים יקבל שמן לאחר שיקוע נטול משקעים.

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה