יום שבת, 29 באוקטובר 2016

מתי מוסקים III???

כול כורם מתלבט רבות בשאלה הזו.
ככול שנקדים נקבל שמן עז יותר עם טעמים ברורים ואחוזי חומציות נמוכים יותר ,וככול שנאחר נקבל אחוזי שמן גבוהים יותר וטעמים עדינים יותר.

אז אך יודעים???
 קודם כול הנסיון, שנה שעברה מסקנו בתאריך מסויים והתוצאות היו ברורות ומשווים בנתונים של השנה חלפה לנתונים של השנה הזו (גודל הפרי, עומס, מזג האוויר ובעיקר הקור) ולפי זה יודעים אם להקדים או לאחר. אני ככלל מוסק את הברנע ב4/11 זה תאריך ההתחלה שלי.

הבדיקה הבאה היא אחוזי השמן . לוקחים זית בודד ולוחצים אותו ומרגישים ביד, האם יש שמן או פחות.

והבדיקה האחרונה צבע.
 צריך שצבע הזיתים בכרם יהיה חציו שחור וחציו ירוק , ככה מקבלים מצד אחד אחוזי שמן גבוהים (מהזיתים השחורים ) , ומצד שני מקבלים טעמים טובים (מהזיתים הירוקיםׂׂׂׂׂ).

אז באו נראה כמה תמונות והסברים בעניין הצבע והזנים כאשר התמונות צולמו אתמול 28/10/2016

ברנע בכרם בשדה אליעזר
לצינו בכרם בשדה אליעזר
צורי (סורי) בכרם בשדה אליעזר

אנחנו רואים שהזנים השונים בשלבי הבשלה שונים.

הברנע צריך להמתין למסיק צבעו עדיין ירוק ברובו המוחלט , הלצינו מוכן למסיק ואפילו כבר באיחור צבעו שחור עז .ואילו הצורי (הסורי) הנה כבר צריך למסוק אותו צבעו התחלף לסגול וכבר יהפוך לשחור.

ולכן אנחנו כבר בפתחה של עונת המסיק ונראה שכבר  ביום חמישי נתחיל במלאכה.

מסיק מבורך


אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה 0522369955


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה