מתי מוסקים III???
כול כורם מתלבט רבות בשאלה הזו.
ככול שנקדים נקבל שמן עז יותר עם טעמים ברורים ואחוזי חומציות נמוכים יותר ,וככול שנאחר נקבל אחוזי שמן גבוהים יותר וטעמים עדינים יותר.
אז אך יודעים???
קודם כול הנסיון, שנה שעברה מסקנו בתאריך מסויים והתוצאות היו ברורות ומשווים בנתונים של השנה חלפה לנתונים של השנה הזו (גודל הפרי, עומס, מזג האוויר ובעיקר הקור) ולפי זה יודעים אם להקדים או לאחר. אני ככלל מוסק את הברנע ב4/11 זה תאריך ההתחלה שלי.
הבדיקה הבאה היא אחוזי השמן . לוקחים זית בודד ולוחצים אותו ומרגישים ביד, האם יש שמן או פחות.
והבדיקה האחרונה צבע.
צריך שצבע הזיתים בכרם יהיה חציו שחור וחציו ירוק , ככה מקבלים מצד אחד אחוזי שמן גבוהים (מהזיתים השחורים ) , ומצד שני מקבלים טעמים טובים (מהזיתים הירוקיםׂׂׂׂׂ).
אז באו נראה כמה תמונות והסברים בעניין הצבע והזנים כאשר התמונות צולמו אתמול 28/10/2016
ברנע בכרם בשדה אליעזר |
לצינו בכרם בשדה אליעזר |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה