יום שני, 31 באוקטובר 2016

כבישת זיתים ירוקים

דננו כבר בכבישת זיתים שחורים, פעולה שהיא יחסית פשוטה , לא צורכת הבנה ולא התחכמות, זיתים שחורים ומלח בלבד  , לעומת זאת לכבוש זיתים ירוקים יותר מורכב

אני כובש זיתים מזן צורי (סורי)  ותמיד מצליח, כאשר ניסיתי לכבוש זיתים מזן "קורטינה" לא הצלחתי וגם את הזיתים מזן "מנזולינו" בקושי רב.

כדאי לכבוש זיתים כאשר הם "שברו" צבע דהינו אינם ירוקים ולא שחורים אלה בצבע סגול ורוד. דבר המצביע על חצי הבשלה.

כדאי לכבוש זיתים גדולים בלבד.

לוקחים את הזיתים ושמים בדלי/קערה לאחר שניקינו אותם ,
משרים אותם במשך שבוע כאשר בכול יום מחליפים את המים.
לאחר שבוע מכינים תמיסת מלח , התמיסה הנה מים ומלח כאשר ריכוז המים נבדק "בשיטת ביצה צפה"
שיטת ביצה צפה היא פשוטה: שמים בקערה ביצה טרייה שמים מים ומוסיפים מלח . אם הביצה צפה אזי מוסיפים מים עד אשר הביצה מתחילה לשקוע וזה הריכוז . ולהפך אם הביצה לא צפה מוסיפים מלח עד אשר הביצה מתחילה לצוף ואז זה הריכוז.
שמים בצנצנת את הזיתים שנישטפו והושרו במשך שבוע במים מוחלפים.
 מוסיפים את תמיסת המלח והמים עד מעל הזיתים.
מוסיפים מעט לימון ומכסים בשמן זית עד המכסה (יש צורך להשאיר מעט מקום לאוויר)
וממתינים כשלושה חודשים לפחות
לאחר שהזיתים נכבשו יש צורך לתבלן.
מתבלנים כשבוע לפני האכילה (ניתן גם יותר)
ניתן לתבל עם שום ולימון ,ופלפל חריף ו,שמיר, ופלפל אנגלי, וכמובן שום כול אחד לפי טעמו וההרכב שהוא רוצה ( אני מתבלן מעט מאוד, פלפל חריף שום ולימון).
ניתן לזרז את התהליך ע"י שבירת הזיתים, מכים בפטיש על הזית ואז מכניסים לצנצנת , ניתן גם לשים בשמש דבר שמזרז גם כן את התהליך


בתאבון


אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה 0522369955




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה