יום ראשון, 18 בספטמבר 2016

מתי מוסקים II

בחודשיים הקרובים אנחנו נדון בנושא מועד המסיק, הרבה פעמים, כיוון שעיתוי המסיק מאוד חשוב, ככול שמקדימים מקבלים אחוזי חומציות נמוכים ופחות שמן וטעמים מאוד עזים , וככול שמאחרים מקבלים שמן יותר מתון יותר חומצי ואחוזי שמן יותר גבוהים ולכן המגדל חייב לקבוע את עיתוי המסיק בזמן הנכון , ולאחר ההקדמה.
פרי בשל (שחור)  זן ברנע ספטמבר 2016 שדה אליעזר





פרי בשל (שחור) מזן ברנע תמונה ממוקדת  ספטמבר 2016


פרי לא בשל (ירוק) מזן ברנע שדה אליעזר ספטמבר 2016


תמונת ממוקדת פרי לא בשל (ירוקׂ ) מזן ברנע

בתמונות שלנו אנו רואים שני עצים סמוכים אחד לשני מזן ברנע , האחד כולו שחור , ואילו חברו ירוק.
אם כול הכרם היה במצבו של הראשון אזי נדרש למסוק לאלתר, ואילו אם כול הכרם נמצא במצבו של השני אז חזון למועד , ולכן אנו קובעים את מועד המסיק כאשר כמחצית מהפרי שחור והיתר ירוק.

זן הברנע שהוא זן עם טעמים מתונים ואף חלשים יהיה חשוב למסוק אותו מוקדם  כיוון שכך נקבל עזות מעטה בטעם .

בדרך כלל אני מוסק את זן הברנע בראשית חודש נובמבר, ואילו כאן יש לנו פרי שחור ובשל, לצערי פרי זה ינשור ולא יהפוך לשמן, בכרם מקצועי וממוכן לא ניתן להתחשב בכול עץ בנפרד וחייבים להביט על התמונה בכללותה . אבל מדובר בפרות בודדים מעצים בודדים .


אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה 0522369955



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה