יום שלישי, 6 בספטמבר 2016

כיבוש זיתים

הרבה נאמר ונכתב על הנושא , ואני מניסיוני הדל החלוק אייתכם את העקרונות, ולמה עכשיו?
נהוג במקומותינו כי בראש השנה מברכים ברכת "שהחיינו" על פרות חדשים, אז ביום הראשון מברכים את הברכות המקובלות על הרימון והתמר ותפוח בדבש אבל מה ביום השני?
ולכן סבתי עליה השלום הייתה שמה זיתים חדשים , זיתים שנמסקו לקראת ראש השנה ונכבשו במיוחד לקראת החג, ולכן זה העיתוי לדבר על כבישת זיתים.

 את הזיתים שאני כובש  הם מזן סורי, לא הצלחתי לכבוש בצורה טובה את הזיתים מהזנים האחרים ולכן אני מתמקד רק בזן הזה, אבל לקראת ראש השנה לא כדאי לכבוש מזן סורי כיוון שהזן הזה מאחר ואינו מוכן לכבישה עכשיו ולכן כדאי לכבוש זיתים מזן מנזולינו שהוא זן המתאים לכבישה כעת.

בוחרים זיתים גדולים, לא נעים לאכול זיתים קטנים .
כיוון שאנו רוצים לאכול את הזיתים בעוד שלושה שבועות חייבים ל"דפוק" את הזיתים , דהינו למעוך את הזיתים על מנת שמהלך הכבישה יהיה מהיר.

קודם כול משרים את הזיתים במים במשך שבוע כאשר כול יום מחליפים את המים.

לאחר מכן שמים בצנצנת ומוסיפים מים עם מלח.
ביצה צפה:
ריכוז המלח במים נמדד ע"י ביצה. לוקחים ביצה טרייה ושמים אותה במים עם המלח. אם הביצה צפה מוסיפים מים, אם הביצה שוקעת מוסיפים מלח, הריכוז הנכון של המלח במים הוא מצב הביניים שבו הביצה לא צפה ולא שוקעת.

לאחר שהוספנו את מי המלח כמעט עד סוף הצנצנת מוסיפים מיץ לימון (משהו כמו לימון סחוט אחד)

מוסיפים שמן זית למעלה שיכסה את כול הזיתים והמים.
סוגרים ושמים בשמש.

ממתינים שלושה שבועות והזיתים ה"דפוקים" יהיו מוכנים.
אם לא דופקים את הזיתים התהליך לוקח שלושה חודשים.

שבוע לפני אכילת הזיתים מטבלים,  חתיכות לימון/פלפל חריף/פלפל שחור שלם/שמיר/שום כול אחד לפי טעמו.

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית 0522369955


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה