יום רביעי, 17 באוגוסט 2016

עונת המסיק

הרימה אלי טלפון גברת אחת וביקשה: אנחנו רוצים לראות את תהליך יצור השמן.
אמרתי לה זו לו העונה
עונת המסיק וזמן דריסת הזיתים לשמן בסתיו.

והנה אחי מרים אלי טלפון והם יוצאים לטיול בצפון מהעבודה (קייקים , טיול בדן וסיור בבית בד והפקת שמן) . והוא שואל אותי זה לא העונה .
מה מדובר בזיתים מקירור?
הוא זנים מקדימים?

הסברתי לו שמדובר בבית בד עם מרכז מבקרים, שבו הם מקסימום יראו סרט, יכבדו אותם בקפה וימכרו להם שמן זית חלבה וטחינה. (המדריך גם הוא מקבל את הנתח שלו וגם נהג האוטובוס)


עונת המסיק בסתיו, מאוקטובר ועד דצמבר , המאחרים במיוחד מגיעים עד  תחילת ינואר, וזהו.
לא שומרים את הזיתים בקירור ומפיקים שמן. אלה מפיקים שמן מיד עם המסיק ואוצרים אותו ושומרים עליו במצב של שמן ולא במצב של פרי.
אין הגיון לשמור את הפרי בקירור כאשר ניתן לשמור את השמן המהווה 20%-30% מנפח הפרי.
לא הגיוני לשמור על הזיתים בקירור כאשר ניתן לשמור על השמן בתנאים רגילים בטמפרטורת החדר וכו'. 

יפה לראות את תהליך הפקת השמן , מעניין מאוד, ואם גם מצאתם איש שיחה שיכול להסביר לכם בכלל "גדול"  (לרוב המפעילים אין סבלנות, אם בגלל הרעש האדיר בבית הבד, אם בגלל הלחץ והתקלות, ואם בגלל חוסר שעות שינה) .

בעונה הזו של השנה בית הבד מתמקד במכירת השמן שצבר בעונה (ברוב בתי הבד התשלום בגין אצירת השמן הוא 10% מהשמן). והכנות לקראת העונה הבאה.


אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה 0522369955


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה