יום ראשון, 9 בפברואר 2020

שמן זית ישראלי
לפני שנים לא היתה מודעות בארץ לשמן זית, צנע , מצב כלכלי חלש , משק היסתדרותי , תדמית ירודה ,ועוד 1001 סיבות ששמן הזית לא קיבל את המקום הראוי לא.
מובן שהמגזר גידל את מרבית שמן הזית , כאשר המשק המושבי התעלם מצורך להפיק שמן איכותי מזיתים.

עברו השנים חלה עליה ניכרת בצורך לאכול מאכלים בריאים, כלסטורול OUT אוכל בריא IN ובמקביל חלו כמה התפתחויות בחקלאות , המגזר שהפיק את מרבית השמן וגם צרך אותו , כלכלתו הפסיקה להתבסס על חקלאות הזית , כרמי זיתים שלפני 50 שנה היו נחלת הסבא שהוריש לבניו את הכרם , וזו התפצלה למספר גורמים ועוד תהליך ירושה לנכדים , הביא לכך שמגדלי הזיתים במגזר  מחזיקים במספר קטן של עצים, כמה עשרות ובעיקר לצריכה עצמית במקום כרמים שמנו עשרות דונמים לפני שנים.

כאשר יש לך חלקה קטנה לצריכה עצמית אזי באופן טבעי אינך מקצוען בתחום, דברים מקצועיים שהיו מובנים מאליהם במגזר לפני שנים והיו נחלת הכלל , היום הם נחלת מעטים שעדיין מעבדים חלקות גדולות.

המשק המושבי שבעבר התבסס על חקלאות אינטסיבית הפסיק להיות כזה, כעט ולא נשארו חקלאים במושבים וענף הזית מצא את מקומו המכובד אצל חקלאים שעבדו בעבודה נוספת וזה במקביל לעלייה בצריכה של שמן הזית.

רבים מאיתנו שבחרו בענף הזית כעיסוק חקלאי והחליטו להיות מקצועיים בתחום  מצאו את עצמם לומדים במכללת תל חי בקורס "מומחה לגידול זיתים ויצור שמן זית" ,אצל דוקטור פתחי עבד אלאהדי (אללה ירחמו) ואצל פרופסור שמעון לביא ז"ל . ישנן השתלמויות רבות בתחום ואותו ידע שהיה נחלת המגזר עבר גם למשק המושבי ואף יותר.

והיום אנו מוצאים מגדלים רבים שמפיקים שמן זית איכותי .

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה