יום שלישי, 28 בינואר 2020

בית הבד

המקום הכי חשוב בתהליך יצור השמן הוא בית הבד, לא מספיק שנביא זיתים איכותיים לבית הבד ובמהירות , נדרש שניקח אותם לבית בד טוב.

מה קובע שבית בד הוא בית בד טוב?

הכלל הראשון - ניקיון.

הכלל השני - שיטת עבודה. תהליך אצירת השמן הוא קבוע (ניקוי הזיתים , ריסוק הזיתים , ערבול הרסק (פסטה) ,הפרדה של השמן מהפסולת (גפת) הפרדת הנוזלים למים ושמן). הנקודה שבה נקבעת איכות השמן , במערבל, ולכן חשוב לבחור בית בד שבו המערבלים הם בנפרד ולא ברצף.

רסק הזיתים במערבל כאן נוצר השמן 

 והכי חשוב בעל בית הבד והמפעיל שהם אנשים ישרים.

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה