בית הבד
המקום הכי חשוב בתהליך יצור השמן הוא בית הבד, לא מספיק שנביא זיתים איכותיים לבית הבד ובמהירות , נדרש שניקח אותם לבית בד טוב.
מה קובע שבית בד הוא בית בד טוב?
הכלל הראשון - ניקיון.
הכלל השני - שיטת עבודה. תהליך אצירת השמן הוא קבוע (ניקוי הזיתים , ריסוק הזיתים , ערבול הרסק (פסטה) ,הפרדה של השמן מהפסולת (גפת) הפרדת הנוזלים למים ושמן). הנקודה שבה נקבעת איכות השמן , במערבל, ולכן חשוב לבחור בית בד שבו המערבלים הם בנפרד ולא ברצף.
רסק הזיתים במערבל כאן נוצר השמן |
והכי חשוב בעל בית הבד והמפעיל שהם אנשים ישרים.
אלון קמינקר
ניתן לרכוש שמן זית 0522369955
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה