יום ראשון, 28 ביולי 2019

עשביה

המסיק מתקרב,  כבר עברו 8 חודשים מאז המסיק האחרון בנובמבר ועוד כשלושה חודשים אנחנו מתחילים את המסיק הבא.

בישראל , כמעט כל המוסקים ליצור שמן זית ,כמוני , מפילים את פרי הזית על יריעות הפרושות על האדמה מתחת לעצים, זו השיטה וככה רובם עושים (למעט במקומות שמוסקים בעזרת מוסקת מכנית על טרקטור).

כיוון שפרי הזית נופל על יריעה ( בערבית "פלה") צריך לדאוג להסיר את כול המכשולים ,כגון סלעים, חזירים שדיברנו עליהם בפוסט הקודם,  והכי חשוב העשבייה.

בעבר לא הקפדתי שהשטח יהיה נקי , לאחר כמה מסיקים הבנתי שהמפתח להצלחה הוא הניקיון , שטח שנקי מעשבים קל למסוק אותו, הוא נגיש, את היריעות פורשים ביתר קלות , ולכן אני מקפיד על שטח נקי מעשבים.

אך עושים זאת?
בחורף  מיד לאחר המסיק מתחיל לנבוט עשב חדש , מרססים אותו בקוטל עשבים כדוגמת "ראונדאפ" והתחליפים שלו , ומשלבים עם חומר מונע נביטה כדוגמת "גול" והתחליפים שלו , יחד עושים עבודה מצויינת.

בפברואר מתקנים במקומות שהעשב צמח למרות הריסוס .
גם במאי מקפידים לתקן וככה מידי תקופה כאשר צצים עשבים קוטלים אותם.


והתוצאה שטח נקי מוכן למסיק

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה