יום שבת, 23 בספטמבר 2017

כבישת זיתים

פרי הזית משמש לשני דברים שמן זית כמובן ולזיתים למאכל. את פרי הזית 
לא ניתן לאכול כפי שהו, כיוון שהו מריר, ואינו טעים.

בכדי להוציא את המרירות מהזית כובשים אותו.

מהו תהליך הכבישה:
מוסיפים מלח בריכוז גבוהה לפרי הזית, המלח סופח את הנוזלים הנמצאים בתוך הפרי. הנוזלים מכילים את המרירות ומה שנישאר זה  פרי ללא מרירות. זהו עקרון כבישת הזיתים.

עקרון לחוד ומעשים לחוד:
ישנן אלף שיטות לכבישת זיתים,וכול אחד בא עם הניסיון שלו, עם הידע שצבר  ואם אלו שלימדו אותו.

בימים אלו מתחילים למסוק את הזיתים למאכל/לכבישה . הפרי נמצא במצב אופטימלי, מחד הוא בגודל מרבי מאידך הוא עדיין ירוק, ולכן מתחילים למסוק את פרי הזית לכבישה.

כבר דיברנו ואמרנו שבתחילה הפרי ירוק ולאחר מכן הוא נהיה שחורכאשר הוא מבשיל. אני אישית מעדיף לכבוש זיתים שנמצאים באמצע, חצי ירוקים וחצי שחורים . זה המצב האופטימלי מבחינתי. הם פחות מרים ויותר קל לכבוש אותם.

שתהיה לנו שונת שפע.

מחר אנו בתענית צום גדליה , צום שהוכרז בשל רצח פוליטי של אדם שניסה לשקם את עם ישראל אחר החורבן.  מי ייתן שיתמעטו המחלוקות בננו.

אלון   קמינקר
0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה