יום ראשון, 22 בינואר 2017

גיזום 2

אנחנו נדבר הרבה על הגיזום כיוון שזו הפעולה הכי מקצועית בכרם. קשה ללמד לגזום באופן תאורטי, גיזום לומדים תוך כדי עבודה , ביחד עם גוזם מנוסה, מביטים על כרמים גזומים ומדמיינים לפי החיתוכים מה נגזם ולמה ורק אחר כך מתחילים לגזום תוך כדי לימוד לקחים.  ....  ובכול זאת  להסביר ננסה.

השיטה המקובלת לגיזום היא גביע. העץ נבנה כך שמרכזו חלול ומסביב ישנם ענפים ..... מזכיר מאוד את הצורה של גביע יין ולכן כך נקראת שיטת הגיזום הזו.
חשוב להקפיד לפתוח גם את הענפים מסביב שלא יהיו צפופים מידי, שאוויר ואור יכנסו ביניהם כך שנוכל לקבל תנובת פרי גבוהה יותר.

אחד הדברים החשובים לי בגיזום גביע הוא גובה העץ. אנחנו משתמשים במכונת מסיק שגובהן ידוע וביחד עם המפעיל/המוסק יש גובה סופי להגעת המכונה לפרי הזית ולכן לא ניתן לעצים לעבור אותו. אנחנו נחתוך את הענף או בזמן המסיק ביחד עם הפרי או בגיזום ביודענו כי הענף גבוהה מידי.

זו רק טעימה קטנה בנושא הגיזום ועל היתר בהמשך


אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה