יום שישי, 11 בנובמבר 2016

יום מסיק
אנחנו בעיצומה של עונת המסיק ואני לא כותב כלום??? מה אין לי מה לכתוב??? מה אין לי מה להגיד????
ברור שיש אבל אין זמן, המסיק זו העונה הלחוצה, במספר ימים מצומצם צריך למסוק את הכול.
אז איפה מתחילים?

מתחילים בבוקר איפה שהו עוד בטרם זריחת החמה , בקושי אור ראשון אני מביא את הטרקטור למחסן מעמיס את ציוד המסיק, גנרטורם, מנערות ,יריעות ואת יתר הציוד הנלווה.
מגיעים לכרם לפני 6 בבוקר , וכול קבוצות המסיק מתרכזות, שותים קפה של בוקר ומתחילים בעבודת המסיק.


מסיק בכרם בשדה אליעזר נובמבר 2016


פורשים אתה היריעות על הארץ, מורידים את  הגנרטורים עם המנערות מחברים את הכול ומתחילים למסוק.
הזיתים מורדים/מופלים ליריעות לאחר שמסיימים עץ אוספים את היריעות מהקרקע עם הפרי. את הפרי שופכים למיכלי פרי "דולבים" ואותם מרכזים.

בסוף היום בשעה 12 לערך מגיע משאית שלוקחת את המכלים לבית הבד.
בבית הבד הזיתים נשפכים לבור ושם מתחיל תהליך אצירת השמן.

אצירת השמן נמשכת כשלוש שעות ובסוף השמן מוכנס לגלונים אותם מעמיסים ולוקחים למחסן שבו השמן מהוחסן במקום קריר והכי חשוב אפל.

לאחר מכן מכינים את יום המסיק הבא , מתקנים ציוד תקול ממלאים דלק וכו' והולכים לישון איפה שהו ב10 בלילה  מותשים  ולמחרות אותו דבר. 
קמים מעמיסים ציוד ....
אבל אין הנאה יותר גדולה מלראות בסוף כול יום את שמן הזית להריח אותו ולנשום.


אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה