יום שני, 18 בנובמבר 2024

שיקוע

"זהו אלון אתה עכשיו מוסק ומה עם השמן?" 

נכון התחלנו למסוק וכול היום אנו מגיעים עם הזיתים שנמסקו בבוקר לבית הבד, ושם בתהליך של כשעתיים נאצר שמן הזית.

למעשה שמן הזית שיוצא מהמכונות עדיין לא מוכן , הנוזל שיוצא מהמכונות ומוכנס לג'ריקנים נראה יותר כמו "מיץ זיתים" ולא שמן זית. בשלב זה מתחיל תהליך כימי בתוך הנוזל ללא התערבות חיצונית שבו מתגבש שמן הזית , תהליך שאורך כחודש ובסיומו אנו מקבלים את הנוזל החביב עלינו את שמן הזית המוכר.



בנוסף בתהליך אצירת שמן הזית מופרדים  החלקים המוצקים(גפת) מהנוזל , אבל לא באופן מוחלט, נשארת שארית של גפת בנוזל ולכן אנו מכניסים את הנוזל לחביות שיקוע, חבית גדולה של 400 ליטר שלה שנו ברזים , אחד בתחתית לניקוז הגפת והאחר מעט יותר גבוה , בדופן החבית ממנו ממלאים את האריזות שבהן משווק שמן הזית שלנו , גם תהליך זה של השיקוע אורך כחודש.

את החבית הראשונה מילאנו בשמן זית מזן "סורי" ב5/11/24 כך שבראשית דצמבר יהיה ניתן להשתמש בשמן הזית המאוחסן בתוכה, את שמן הזית מזן "ברנע" מילאנו ב17/11/24 , כך שניתן באמצע דצמבר להנות משמן זית זה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה