חשוב להביא את הזיתים בכול יום לבית הבד על מנת שלא ירקבו , מזיתים שזה עתה נמסקו יוצא שמן איכותי ואילו מזיתים שעומדים וממתינים ובנתיים נרקבים יוצא שמן רע .
לא מסובך, פשוט ,אבל לצערי לא ממש ברור לפלחים במגזר.
בערבית אומרים "מין אלסג'ראה לחג'ר" דהינו מהעץ לאבן , ובכול זאת אני רואה בבית הבד זיתים שנמסקו לפני כמה ימים , הדבר נעוץ במסורת של הפלחים במגזר , ענף הזיתים כולו מושתת על מסורת.
לדוגמא: בבית ג'אן נהוג להביא את הזיתים ללא עלים , העלים שנתחנים לעיסה פוגמים בשמן (מה שנכון) מה עושים אצלם מוסקים , וביום גשם מפרידים את הזיתים מהעלים, אם עברו כמה ימים ללא גשם אזי הזיתים ממתינים , (מה שפוגם עוד יותר בשמן הזית ) זה שבבית הבד יש מפוח שעושה את העבודה של הפרדת העלים מהזיתים לא משנה להם, הם בשלהם. מסורת.
במגזר יש יום "בית הבד" , היום שמבאים את הזיתים לדריסה בכדי לא לערבב בין הזיתים של כמה משפחות , בעבר רוב השמן הופק למאור , מהזיתים הטריים היו עושים שמן למאכל ומהזיתים שנמסקו לפני כמה ימים היו עושים שמן למאור, היום כמובן יש חשמל ואין צורך בשמן למאור , אבל המסורת נשארה והשמן שמופק לאחר מספר ימי המתנה יוצא פגום .
מסורת זה דבר חשוב אבל צריך לבדוק למה עושים משהו ולהתקדם
אלון קמינקר
ניתן לרכוש שמן זית 0522369955
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה