יום שבת, 28 בדצמבר 2019

חומציות

אחוז חומצות שומן חופשיות - זה השם המלא למה שמכנים "חומציות".
אחד ממדדי האיכות לשמן זית הוא אחוז החומצות החופשיות בשמן, חומצות שאינן "קשורות כימית". ככל שאחוז זה נמוך יותר כך אנו מקבלים שמן יותר איכותי. אנו נמשיך לקרוא לזה חומציות לנחותינו.

הנושא מעט מורכב, משום שהחומציות נקבעת על עץ הזית ,ומושפעת מהרבה דברים : השקיה עודף מעלה חומציות, חוסר מעלה חומציות. זיתים שגדלים בשמש, זיתים שחשופים לרוח וזו רק ההתחלה.
מכאן אנו מבינים שלכל זית יש את החומציות שלו, בטח לכול עץ ועץ ובוודאי שלכול חלקה וחלקה ולכול זן וזן.
ובכול זאת  צריך לבחון את זה, ולכן אני דוגם מידי יום את שמן הזית מיד בהגיעו למחסן לאחסון. ושולח את הדגימות למעבדה בסוף העונה .

התקן הישראלי קובע כי עד 0.8% חומציות השמן מסווג לדרגה הגבוהה ביותר "כתית מעולה"

השבוע הגיעו תוצאות הדגימה ולשמחתי (כהרגלנו כמו בכל שנה)  אנו נמצאים הרחק מהרף העליון .כאשר התוצאות נעות מ 0.29% ועד 0.55% בהתאם לחלקה ולזן שנמסק .

נתון מדהים זה מצטרף לעונה מוצלחת, עונה פוריה , עם כמות אדירה של שמן זית איכותי.

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה