שבוע אחרון
התחלנו למסוק ב5/11/19 לפני חודש והינה המסיק ממשיך, עוברים חלקה חלקה ומוסקים אותה בהתאמה. לכול זן יש את המועד שלו, לכול זן יש את העיתוי שלו,התחלנו למסוק את הזן "סורי" ואחריו המשכנו לזן "ברנע" ועכשיו אנחנו עוברים "למנזולינו". בדרך מסקנו "פיקואל" " פישולין " "אסקל ""קורטינה" , אומנם עוד זנים במגוון, אבל הם חלק קטן מהסה"כ, הזנים הללו הינם זנים "מפרים" ולכן הם כוללים מעט עצים כ 40-50 מכול זן.
אחת הדרכים לשמר את הזיתים שלא יבשילו היא ההשקיה , לפני שאני מתחיל למסוק חלקה אני מפסיק להשקות אותה, כשבוע לפני , התוצאה היא שליטה מלאה בעיתוי המסיק בכול חלקה. ובנוסף עולה כמות השמן בפרי.
כאשר מפסיקים להשקות העץ "שואב" את המים שבפרי וככה מתחיל תהליך ההבשלה ובנוסף מתפנה מקום לשמן בזית ועוד דבר שקורה הזיתים מגיעים יותר מצומקים ולמעשה אנחנו מביאים פחות מים לבית הבד.
זהו אנחנו ביום חמישי הקרוב מסיימים את המסיק
אלון קמינקר
ניתן לרכוש שמן זית 0522369955
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה