יום שבת, 4 בפברואר 2017

גיזום 3

כול פעם שאני גוזם  את העצים אני מרגיש כמו מנתח, ולא  סתם  מנתח אלה מומחה , כמו נמתח פלסטי שמעצב את הגוף בעזרת סכין , ועל בדרך משנה את האדם גם מבפנים, נותן לאדם בטחון ויופי וכול זה באיבחת סכין אחת. גם בגיזום העצים עושים אותו דבר , מעצבים את העץ באופן צורני וגורמים לעץ להתחזק  להצמיח ענפים צעירים והכי חשוב לשפר את תנובת העץ . 

הגיזום כמו שנכתב הינה הפעולה המקצועית ביותר בכרם , זו מומחיות וקשה מאוד ללמד אותה, צריך להתבונן וללמוד מניסיון של אחרים , לכול חיתוך של ענף יש משמעות, ויש כוונה ,ולא ניתן לתקן לאחר החיתוך (אי אפשר להחזיר ענף שנחתך), ולכן חשוב לתכנן את הגיזום צעד אחר צעד ולקבל החלטות כול הזמן תוך כדי מעשה.

בעבר הינו גוזמים בעזרת מזמרות ידניות ובעזרת משורים ידניים, היום הכול ממוכן , המזמרות מופעלות בלחץ אוויר או  חשמל  והמשורים בעזרת מנוע . היתרון של המיכון רב, קודם כול המהירות , והקלות, אני לא מתעצל להוריד ענף מיותר למרות שהוא עבה כיוון שהדבר קורה בשניות וללא מאמץ רב, אני מגיע לענפים גבוהים מאוד בעזרת המזמרה מבלי להשתמש בסולם,כיוון שהמזמרה נמצאת על מוט ארוך ולכן המיכון עושה טוב לעצים 

במגזר גוזמים את עצי הזית אחת לשלוש שנים או יותר ואז מכסחים לעץ את הצורה , מה שגורם לזה ששנה אחר כך העץ לא מניב. אני גוזם את כול העצים כול שנה ובכך מקטין את הסירוגיות של העץ , העצים מניבים כמות דומה כול שנה.

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה