יום שישי, 29 בינואר 2021

גיזום

 גיזום


זהו , עכשיו גוזמים.

גיזום זו הפעולה הכי מקצועית בכרם, ההחלטה איזה ענף יורד, איזה ענף מקוצר, ובאיזה ענף לא נוגעים , אלו החלטות קשות שדורשות ידע מקצועי נרחב ובעיקר ניסיון .

הגיזום אינו מדע מדוייק .

אבל בכול זאת יש כללים שצריך ליישם על מנת להיטיב עם העץ.

אז מה זה גיזום?

גיזום זה רצף של פעולות של חיתוך ענפים בכדי לשפר את העץ . 

המטרה לאפשר לעץ להתחדש. לפתות העץ להכס קרני שמש ואויר לתך עץ.

ענף שהיה באורך מסויים ועכשיו נחתך לחצי רוצה לספק לחלק החסר מזון, התוצאה שבמקום החיתוך יתחדש  הענף ויוציא ענפים צעירים, אלו ילבלבו יפרחו ויניבו זיתים.

נשמע פשוט.

אז זהו שלא.

אני כשאני גוזם אני מדמיין את העץ לאחר הגיזום, אך יראה הענף שנחתך והיכן הוא יצמיח את הענפים החדשים, לזה צריך הרבה ניסיון .

בעבר ,אבי ז"ל היה גוזם בכלים ידניים, פעולה ארוכה מיגעת ובעיקר איטית . היום הכול נעשה באופן מכני ,משור מכני מונע עם מנוע בנזין , מזמרה המופעלת בלחץ אוויר, הכול נעשה מהר , ואין דרך חזרה, ענף שנחתך לא ניתן לחיבור מחדש , ולכן צריך לקבל החלטות מהר ואין דרך להתחרט כמו "בשש בש ", "נגעת נסעת".

גיזום טוב מגדיל את תנובת העץ ומשפר את איכות הפרי, מאפשר לקרני שמש להיכנס לתוך העץ , מאפשר לרוח לנשוב בליבת העץ והתוצאה שיפור של כול הפרמטרים המשפיעים על איכות שמן הזית שאתם רוכשים


אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה