יום רביעי, 7 באוקטובר 2020

כיבוש זיתים

 כיבוש זיתים 


כשמתחילה שנה חדשה מתחיל מסיק הזיתים לכבישה, מיד בתום צום גדליה אלו שכובשים זיתים מתחילים למסוק, עיתוי ידוע וקבוע.


ככול שעובר הזמן הזית מבשיל ונהיה רך ושחור, וזית כזה פחות מתאים לכבישה, מחד חשוב שהזית יהיה גדול וככול שעובר הזמן כך הזית גדל, מאידך חשוב שהזית שנכבש יהיה קשה . ולכן בוחרים את המועד האופטימלי לכבישת הזיתים (גדול וקשה).

לא כול זן מתאים לכבישה, הידוע שבהם הוא המנזולינו שרוב בתי החרושת משתמשים בו , יש לזן זה "בן" זן בשם "נובו" שהוא פיתוח של המנזולינו , זן נוסף שמאוד פופלרי "סורי" הזן טוב גם לשמן וגם לכבישה. 

יש זן שנקרא "סנטה" שמקורו בסנטה קטרינה שבסיני זן גדול מאוד וקשה ולכן כובשים אותו, ובנוסף זנים כמו הזן היווני "קלמטה" שנכבש לעתים ביין .


ישנם זנים רבים שאינם מתאימים לכבישה כמו: "ארבקינה" , "לצינו" שהינם זנים קטנים ולכן לא מתאימים לכבישה.

וגם "הברנע" שהוא זן רך ולכן אינו מתאים לכבישה.


את הזיתים לשמן מוסקים בעוד כחודש , כאשר הזיתים ישחירו (יבשילו) .


שנה טובה

חג שמח מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון 


אלון קמינקר


ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה