יום שני, 24 ביוני 2019

זני זיתים

שואלים אותי הלקוחות איזה זן יותר טוב, אני הרי מגדל מספר לא מועט של זני זית ויש לי דעה, אז אני עונה להם איזה טעם גלידה יותר טעים וניל או שוקולד. 

לכל אחד יש לו את הטעם שלו. אחד מתחבר לזנים עזים כמו הקורטינה או הסורי, ואחר מתחבר לזן "שטוח" כמו הארבקינה , כל אחד והטעם שהוא אוהב.
אז בו נסקור את הזנים שאני מגדל:

הזן שנמכר הכי הרבה ומתאים לחך של רב הישראלים זה ה"ברנע" , זן ישראלי שמקורו בקדש ברנע , זן עם טעמים וריחות עדינים שמתאים לבישול טיגון וטיבול, זה הזן שרוב הישראלים אוהבים וקונים , זן שמספיק עדין מחד ומאידך מרגישים את הטעמים והריחות שלו.

הזן השני זה ה"סורי" :מקורו בצור שבלבנון,  הזן נפוץ בקרב המגזר ורוב האוכלוסיה הערבית רגילה אליו , ישראלים שהיתרגלו לרכוש שמן זית במגזר מבקשים אותו, הוא זן עז, מריר, וחריף במידה רבה.

זן נוסף הוא הזן האיטלקי "קורטינה" מקורו בחבל קורטינה באיטליה, זן בעל טעם עז מאוד מר וחריף ,וכל מי שגדל על שמן איטלקי מעדיף אותו. ללקוחות שמבקשים אותו אני לא מסביר להם עליו כי הם יודעים מה הם רוכשים.

ישנם זנים שטעמם "שטוח" כמעט ולא מרגישים אותם . כמו הארבקינה והלצ'ינו (אותו אני לא מגדל) זנים אלו נפוצים בגידולים האינטנסיבים בקיבוצים, משום שאותם מוסקים עם טרקטור ולא במכונות ידניות.

יש את האסקל ואת המנזולינו ויש עוד משהו כמו 300 זנים אז באו נדרג את הזנים שאני מגדל מהעז ביותר לשטוח ביותר.

טעמים "עזים" (חריפים ומרירים)
  • קורטינה
  • סורי 
  • אסקל
  • ברנע
  • מנזולינו
  • ארבקיה 
טעמים "שטוחים" (טעם כמעט ולא מורגש)

כל אחד בוחר את מה שמתאים לו, 

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה