יום שבת, 17 ביולי 2021

השקיה 5

 מקורו של עץ הזית כאן בארץ ישראל, למרות שבשפה המקצועית הוא מכונה "זית אירופי" .

"הנדידה"  של עץ הזית מכאן לאירופה ,גרמה להיווצרות של זנים רבים (מדברים על כ 300 זנים) , כאשר באופן טבעי בכול מקום טופחו הזנים המתאימים למקום.

ברור שהתנאים בצרפת/איטליה/ספרד  אינם זהים לתנאים במרוקו/תונסיה, או כאן במזרח התיכון , ולכן בכול מקום כזה נשארו רק הזנים שמתאימים לתנאי האקלים/קרקע של המקום.


כאן בארץ טופחו זנים מקומיים שהידוע שבהם הוא "סורי" שמקורו מצור (בערבית הוגים סור) שבלבנון והוא הזן  הנפוץ בגליל בכרמים המסורתיים , בהרי יהודה יש את הזן "רומי" וזן מקומי נוסף הוא נבאלי שמקורו בנאבלוס היא שכם.


בכרמים שאינם מסורתיים גדלים זנים נוספים שהגיעו לארץ מחו"ל מאירופה כגון "פישולין" מצרפת "פיקואל" מספרד "קורטינה" מאיטליה , ועוד זנים רבים ,זנים אלו אינם יכולים לגדול בכרם מסורתי, דרושה להם תוספת של מים בהשקיה בכדי שיוכלו להתפתח כאן באקלים הארץ ישראלי .


בכרם האינטסבי שבו צופפנו את עצי הזית והוספנו להם מים נטעים גם זנים מסורתיים כמו הסורי וגם זנים שמקורם כאן והם משלנו כמו הברנע שמקורו מקדש ברנע.


הזנים האירופיים דורשים כמות כפולה של מים ולכן אני פרשתי להם שלוחה נוספת של מים בכדי שיוכלו להתפתח בכרמים שלי . כאשר פורשים שלוחה נוספת הפרי גדל מיד עם הפריחה לממדים גדולים ואם ממשיכים להשקות את הזנים הללו בכמות כפולה , בעת המסיק נמסקים זיתים גדולים מלאים במים ונטולים שמן (רגע אנחנו מגדלים זיתים לשמן, לא?) בשביל לאפשר לעץ הזית להפחית את המים בפרי בכדי לפנות מקום לשמן אני סוגר שלוחת מים אחת עכשיו עת הפחתנו את כמות המים שהעצים מקבלים בקיץ. וכן אני רוצה להפיק את מרב כמות השמן שניתן להפיק מכרם הזיתים שלי.


אלון קמינקר 


ניתן לרכוש שמן זית 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה