יום שבת, 23 בנובמבר 2019

חצי

אנו כבר מוסקים כשבועיים, השנה היא שנה ברוכה  ובשילוב מדהים של אקלים צימוח ועיתוי פריחה עצי הזית מלאים פרי, כבר מסקנו כמות גדולה יותר מאשר בשנה שעברה ואנו רק בחצי הדרך.
מדהים לראות את שפע הזיתים נמסקים מהעצים ולבסוף נהפכים לשמן זית.
כאשר עצי הזית מלאים בזיתים השמן יותר איכותי , החומציות יותר נמוכה ובכלל השנה השמן מעולה.  
לא פשוט למסוק, קשה ובכול זאת אני נהנה מכול רגע.
חוויה מרנינה.
עמל של שנה שלמה: חיגור, גיזום ,הדליה ,והשקיה וטיפוח עצי הזית  . נהפכים בסופו של יום בעת המסיק לשמן זית איכותי.
תענוג.

נ.ב
שאלו אותי חברים מתי יהיה שמן זית.
עניתי מה זאת אומרת בסוף כול יום אני מגיע לבית הבד ולאחר כשעתיים אני יוצא עם שמן זית .
שאלו אותי מה כל יום?
ועניתי כן כול יום, זה אחד הרכיבים החשובים בהפקת שמן זית איכותי . כמו שאומרים בערבית מין הסג'רה לחג'ר ובעיברית מהעץ לאבן .
כול הפרי שנימסק הופך באותו יום לשמן זית


אלון קמינקר

ניתן להזמין שמן זית שיסופק בדצמבר 0522369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה