יום ראשון, 22 בספטמבר 2019

מתקרר

בחוץ עדיין חם, הטמפרטורות קורעת את מד החום, הביל, ובכול זאת מתקרר. בבוקר הצינה עוטפת אותי בעת יקיצה. יש תחושה של סתיו ואנחנו מתקרבים למסיק.

ירידת הטמפרטורות משפיעה על הבשלת פרי הזית, הקור נותן את האות לעץ הזית להתחיל להבשיל את הפרות, ברגע שהזית מתחיל להבשיל צבעו משתנה, תחילה לירוק בהיר ולאחר מכן לשחור/סגול (תלוי בזן). הדבר דומה לפרי התפוח שגם הוא תחילה ירוק ולאחר מכן נהיה אדום/צהוב. 

אנו מוסקים בשלב שמחצית הפרות על עץ הזית שחורים ומחציתם האחרת ירוקים, זה המועד הנכון למסיק הזיתים .

ככול שהפרי בשל יותר (שחור)  החומציות עולה, והטעמים מתעדנים לעומת זאת תפוקת השמן עולה ולכן צריך למצוא את האיזון בן הפרמטרים , ונכון למסוק כאשר המצב הוא באמצע, חומציות נמוכה מזיתים ירוקים יחד עם טעמים עזים. ותפוקה גבוהה של שמן מהזיתים השחורים.


חשוב כעת להקפיד על משטר השקיה, לא הרבה ולא מעט. צריך "לשאול" את העצים האם הם צמאים או לא . עודף מים מגביר את החומציות , חוסר מים מגביר את החומציות ולכן הכורם חייב להסתובב בכרם ולקבוע את כמות המים הנדרשת להשקיה .

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמן זית 0522369955 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה